Waarom een app?

Hierop zijn meerdere antwoorden te geven, waarvan 1 de belangrijkste is: met een app kunt u, wat u met een (mobiele) website niet kunt.

1: Met een mobiele app kunt u pushberichten versturen, deze berichten verschijnen op het mobiele apparaat van de gebruiker en zijn daardoor (sneller als een email) in beeld. Email berichten bevinden zich vaak in een volle mailbox, terwijl de notificatie van een pushbericht in beeld blijft, zolang als de gebruiker er nog geen aandacht aan besteed.

2: Met een mobiele app kunt u instellen dat gebruikers u automatisch gaan volgen op Twitter en u ook alvast een like geven op Facebook. Dit gebeurt slechts eenmalig. Een mobiele website ondersteunt deze functie niet. Bovendien zou in dat geval de melding tot volg of like verzoek elke keer naar voren komen. Vanuit de app gebeurt dit alleen de eerste keer.

3: Social media raken een keer hun effect kwijt. Mensen volgen al veel bedrijven en personen, waardoor de kans steeds kleiner wordt dat u op de drukke tijdlijnen van deze media opvalt.

4: Vanuit een mobiele app wordt er gebruik gemaakt van toepassingen die al op uw telefoon staan, zoals Google Maps voor navigatie, de bel-functie, de muziekplayer, uw fotogalerij, de mail toepassing, de deel-functie van informatie in de app naar alle toepassingen die op uw telefoon beschikbaar zijn, zoals WhatsApp, Linkedin, Google+, Cloud services en overig. Vanuit uw mobiele website is deze integratie er niet. Men moet o.a. handmatig een telefoonnummer kopiëren, en kan niet eenvoudig ‘content’ van uw website delen naar uw mobiele toepassingen op uw tablet of smartphone.

5: De digitale klantenkaart in de app zorgt voor meer klantenbinding en minder losse spaarpasjes. Gasten, klanten of bezoekers komen vaker terug en zij raken hun spaarkaart (en daarmee hun spaarpunten) nooit meer kwijt.