Het idee van een app voor uw recreatie- of evenementenorganisatie

  • -

Het idee van een app voor uw recreatie- of evenementenorganisatie

Category:Apps

Waarom een app voor uw recreatie- of evenementen organisatie? 

Met een eigen app neemt een recreatie- of evenementenorganisatie een aanzienlijke voorsprong in ten opzichte van uw concurrenten. Waarom is dat?

Bijna iedereen bevindt zich inmiddels actief op social media en heeft ook vaak al een (mobiele) website.

Juist doordat de meeste organisaties tegenwoordig druk zijn met online adverteren op onder andere facebook en andere veel gebruikte kanalen, valt u als organisatie steeds minder op. Het effect van deze middelen neemt in de toekomst verder af.

Een app biedt een kans om u als organisatie te onderscheiden. Een app kan namelijk precies datgene, wat een (mobiele) website niet kan! Een heel belangrijk kenmerk daarvan is onder meer het directer en beter bereiken van de doelgroep aan de hand van pushberichten.

Verder zorgt een app voor meer terugkerende klanten, door o.a. een geïntegreerd spaarsysteem. Als aanbieder van de app kunt u denken aan speciale app kortingen en acties, die bovenin het scherm van de gebruiker verschijnen en deze direct leiden naar een contact- reserverings of boekingsformulier.

Welke functies bieden onder andere die onderscheidende waarde?

  • Op basis van iemands locatie kan men automatisch geïnformeerd worden over interessante bezienswaardigheden die het dichtst in de buurt zijn. Dit zijn GPS gebonden pushberichten en deze brengt een app gebruiker direct naar waar diegene zou willen zijn.
  • Mensen boeken vaker bij dezelfde aanbieder doordat zij automatisch sparen voor kortingen aan de hand van een eenvoudig spaarsysteem in de app. Men verdient punten per besteding.
  • De app biedt de mogelijkheid om informatie te delen via toepassingen die op de telefoon van de gebruiker staan, zoals WhatsApp, Instagram, Telegram, MMS, SMS, en overig. Dit is vanuit een internet browser en website niet mogelijk. Het bereik wordt via het delen op deze kanalen daarmee aanzienlijk vergroot.
  • Uw facebook en Twitter tijdlijnen kunnen geïntegreerd worden in te app, waarbij de bezoeker automatisch gevraagd wordt om de pagina te liken of u te volgen op Twitter. Ook dit zorgt voor een aanzienlijke groei van uw bereik op deze kanalen. Ook Google+ behoort daartoe mits u daarop actief bent.
  • Per bezoekerslocatie kunnen hotspots worden aangeboden. Aan de hand van de GPS functie van de telefoon kan men vervolgens -zonder internet- hier naar toe navigeren. Veel mensen hebben op diverse locaties geen internet verbinding en zullen deze functie erg waarderen.
  • Overige mogelijkheden: fotografische menukaart, wijnkaart, een app (souvenir) webshop, intranet functies, koppelingen met externe systemen, uw eigen team en meer.

Dit alles zonder hoge investeringen.

Meer ideeën:

Er zijn nog veel meer functies mogelijk, deze kunnen altijd in een oriënterend gesprek besproken worden. Ook kan GeniusApps.nl, als er voldoende belangstelling is een kosteloos prototype maken van een app, die vervolgens op uw eigen mobiel kan worden getest en gefine-tuned naar uw wensen.

Wilt u meer informatie?

Stuur uw contactgegevens per email aan info@bak.geniusapps.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.