Van recreatiemap naar een eigen app?

 • -

Van recreatiemap naar een eigen app?

Category:Apps,Nieuws

Ik zie het nog steeds, Campings en B&B’s die gemiddeld 20 uur per jaar bezig zijn met het samenstellen en actualiseren van hun recreatiemap voor het nieuwe jaar. We zitten al weer in maart, dus het seizoen staat weer voor de deur. Mensen zijn langzaam aan het kijken wat zij met de Pasen gaan doen, met Koningsdag en Pinksteren (en de zomer).

De recreatiemap bestaat vaak uit een plattegrond van de accommodatie, informatie over het bestellen van broodjes, een BBQ schotel of een patatje, een A4’tje opgesteld in MS Word met daarop vermeld de activiteiten in de betreffende maand, de huisregels, informatie over afval, huisdieren, het sanitair en de wasmachine informatie, een aanmeldformulier voor de knutselmiddag, een aanmeldformulier voor de gezamenlijke BBQ, workshop, het buffet enzovoort.

Daarnaast moet de map ook nog worden voorzien van de laatste foldertjes met lokale bezienswaardigheden, enkele fiets- en wandelroutes, de kortingsinformatie bij het pannenkoekenrestaurant om de hoek en het appelgebak met koffie bij de buurman. Bij het oppakken van deze recreatiemap dwarrelen al deze losse blaadjes op de grond.

We pakken het geheel nog eens samen om te besluiten wat we gaan doen tijdens ons vakantieverblijf. “Oh, pas op, niet weggooien, dat blaadje zat in de map!” “Wat gaan we doen mama, er is een speeltuin in de buurt, kijk hier.” Mama: “Ja, dat heb ik gezien, maar ik weet niet hoe lang het fietsen is voor ons…” “In centerparcs stond dat in zo’n handige app allemaal bij elkaar ..”

Het papiertje met informatie over directe zorg zit vast met een paperclipje aan de kaft van de map. “Onze zoon had vorig jaar zijn elleboog uit de kom, we zijn in paniek maar naar het eerste beste ziekenhuis gereden, heel ver van waar we zaten, onze zoon verging van de pijn.” Wat was het bevrijdend geweest wanneer men direct had kunnen bellen met de juiste hulp, wanneer deze informatie digitaal voorhanden was geweest en er niet gezocht hoefde te worden naar de beste en dichtsbijzijnde hulppost!

Wanneer er slecht weer is voorspeld en het terrein standaard op bepaalde plekken onbegaanbaar wordt, hoe zou u het dan vinden dat uw gasten bij terugkomst op uw accommodatie natte voeten gaan halen, of erger nog: vast komen te zitten met hun auto? In zo’n geval zou het versturen van een pushbericht naar uw gasten ervoor kunnen zorgen dat zij gewaarschuwd zijn voor het slecht begaanbare terrein, of die gevaarlijk overhangende boom boven hun tent of caravan. Dit bericht komt ALTIJD aan en heeft de aandacht prominent in het beeldscherm van uw gasten. Dit bericht wordt dus niet over het hoofd gezien, omdat u er bijvoorbeeld van uit gaat dat gasten alles op facebook zien.

Het overkwam een organisatie in de Achterhoek ook tijdens een grootschalig evenement vorig jaar. Talloze standhouders maakten de lange rit vanuit het westen, noorden en zuiden naar de Achterhoek, om vervolgens te stranden op een met regen overlopen beursterrein. Gevolg: productschade en standschade. Wanneer men vanuit de organisatie een pushbericht had verstuurd dan waren zowel de standhouders als de beursbezoekers op tijd geinformeerd geweest, hadden zij een overnachting kunnen regelen en kunnen zorgen voor het veilig opbergen van hun spullen. Het is enorm welk verschil een pushbericht op dat moment kan maken!

Zou het niet mooi zijn wanneer u als gast in een overzichtelijke app de volgende mogelijkheden heeft:

 • lokale bezienswaardigheden met hun GPS locatie in de app van de accommodatie;
 • direct broodjes of patat kunt bestellen, ook wanneer u onderweg bent met uw gezin?
 • via een bericht hoort dat de BBQ op de camping wat later begint in verband met het weer?
 • uw kinderen zich eenvoudig kunnen opgeven voor de pony-rit over de camping?
 • het restaurant in de buurt van de camping u attendeert op een leuke gezinsaanbieding?
 • u voor uw dochter met wespen allergie direct het juiste nummer kunt bellen vanuit deze app?
 • bij het aanrijden op de camping na slecht weer weet waar de plasvorming het ergst is, zodat de tent van uw kinderen niet onder water loopt?
 • de playbackshow verschoven wordt naar de volgende avond, omdat de organisatrice ziek is geworden en jullie hiervan via een pushbericht vernemen, zodat jullie met z’n allen nog even wat anders kunnen bedenken, bijvoorbeeld een avondje zwemmen?
 • die erg mooie fietsroute waar men het over had, direct kunt opstarten vanuit de app?

Zou het niet mooi zijn voor u als accommodatiehouder dat u jaarlijks:

 • zeker bent dat uw gasten direct over de juiste informatie beschikken, ook zonder internetverbinding?
 • u gemiddeld 20 uur per jaar bespaart aan tijd, welke u normaal gesproken kwijt was geweest aan het samenstellen van uw recreatiemap(pen)?
 • uw kosten van het drukwerk en reclame drastisch dalen, omdat u naast maatschappelijk verantwoord bezig zijn alles digitaal kunt aanbieden?
 • uw gasten meteen kunnen anticiperen op gewijzigde omstandigheden, uw planning en geen belangrijke mededelingen missen?
 • gasten vaker terug komen, omdat ze bijvoorbeeld automatisch sparen voor een korting op uw verblijf voor het komende jaar?

Een eigen app voor uw accommodatie is niet duur meer. Voorheen vergde het realiseren van zo’n app veel tijd en geld.

Meer weten? Stuur dan een bericht ter attentie van Ellis naar info@bak.geniusapps.nl